Heather

Op onderzoek in blogland kwam ik de 30 Day Blog Challenge tegen. Maris heeft deze challenge afgelopen zomer in het leven geroepen om bloggers extra inspiratie te geven tijdens de komkommertijd. Het leek mij wel leuk om deze challenge te doen om wat meer van mezelf te laten zien.

Gelukkig heeft deze challenge geen regels. Je mag zelf bepalen hoeveel onderwerpen je behandelt, in welke volgorde je erover schrijft en in wat voor tijdsbestek je dat doet. Ik heb ervoor gekozen om elke week een onderwerp te behandelen. Deze blogs zal ik op dinsdag posten. Ik wil de lijst gewoon op volgorde doorlopen, maar wie weet wat er gedurende de challenge gebeurt 😉 De onderwerpen staan in de afbeelding hieronder.

30 Day Blog Challenge

Heather

Het eerste onderwerp van de challenge is de naam van je blog. Ik vond het in eerste instantie erg lastig om een naam te bedenken voor mijn blog. Of in ieder geval een naam die nog niet bezet was. Ik wist dat ik iets met mijn eigen naam wilde doen en het liefst ook iets met koken of eten in de naam. Nu wilde ik niet iets standaards als Nicole’s keuken, maar wel iets dat echt met mij verbonden is. Ook wilde ik een Engelstalige naam, zodat als ik in de toekomst ook in het Engels ga bloggen ik dezelfde naam kan aanhouden.

Mijn achternaam is niet goed uit te spreken in het Engels, maar als je het vertaalt dan krijg je Heather. Dit kan verwijzen naar een naam van een persoon, maar ook naar de heide(planten). Dit leek me een goed uitgangspunt voor de naam van mijn blog. Alleen Heather is natuurlijk niet genoeg voor een naam van een blog. Er moest nog iets bij, maar wat?

Lime

Mijn favoriete kleur heide is paars, maar purple heather bleek al bezet te zijn. Mijn eigen favoriete kleur is groen. Green Heather vond ik wel leuk, maar het doet mij gelijk denken aan een blog die gaat over groen, groen/veganistisch eten of iets met duurzaamheid. En dat is niet het uitgangspunt van mijn blog. Dus wat dan?

Ik vond het wel leuk om iets met mijn favoriete kleur te doen, aangezien groen echt een onderdeel is van wie ik ben. Ik heb veel groene dingen en wordt er ook blij van als ik groen zie. Ik wilde ook iets met koken/eten in de naam van mijn blog, omdat het grootste deel van de blog hierover zal gaan. Dus ging ik na wat voor groente en fruit allemaal groen was. En opeens had ik het! Een limoen is groen en het Engelse woord lime is ook nog eens één van mijn favoriete kleuren groen. Perfect dus! Gelukkig was Heather and lime nog beschikbaar! En zo is de naam van blog geboren.

Als je een blog hebt, hoe is jou naam ontstaan?

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!