Citroen-sojasaus-rijst met rozijnen

De bereiding van dit gerecht liep niet helemaal volgens plan. Ik wilde namelijk citroencouscous maken, maar halverwege het koken kwam ik erachter dat ik nog maar 40 gram couscous overhad. Dus toen moest ik snel overschakelen naar een nieuw gerecht zodat de groente niet zou verpieteren. Ik heb toen rijst gekookt en de saus wat aangepast. Dit bleek een hele lekkere combinatie te zijn en zo is deze citroen-sojasaus-rijst ontstaan.

Het zoete van de rozijnen combineert goed met het zoute van de sojasaus en het zure van de citroen. Houd je niet van rozijnen of ander fruit in je eten, voeg dan wel wat zoets toe om het gerecht in balans te houden. Als groente heb ik gekozen voor paprika, boontjes en wortel omdat ik dit ook lekker vind als koude lunch. De restjes kun je heel goed de volgende dag als lunch eten. Koud is het namelijk ook heel lekker.

Citroen-sojasaus-rijst met rozijnen

Wat heb je nodig: 2 personen

  • 200 gram kippendijen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 zoete puntpaprika
  • 150 gram boontjes
  • 4 wortels
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sap van 1/2 citroen

1. Punt de boontjes en kook ze in 15 minuten beetgaar. Giet ze daarna af en laat ze even staan.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de rozijnen 10 minuten in kokend water.

3. Schil de wortels en rasp ze daarna.

4. Snij de kippendijen in blokjes. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom bruin.

5. Snij de zoete puntpaprika in blokjes en bak deze mee met de kip.

6. Voeg als de kip en paprika bijna gaar zijn de boontjes, geraspte wortel en rozijnen toe en bak dit kort mee.

7. Voeg de sojasaus en het citroensap toe. Roer dit er goed doorheen en laat het een paar minuten op laag vuur pruttelen.

8. Roer als laatste de rijst door de saus en zorg dat alles goed gemengd is.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!