paprika, courgette, soep, paprika courgette soep, gegrilde paprika

In de tuin hebben we drie courgetteplanten staan. Deze groeien goed en de eerste courgettes zijn ook al geoogst. Om een overschot te voorkomen wilde ik nu alvast een deel van de courgettes verwerken in een soepje. In de koelkast stond nog een aangebroken pot gegrilde paprika’s die op moest. Het leek me een goed idee om beide te combineren in รฉรฉn soep en dat was het ook. Deze gegrilde paprika courgette soep is een heerlijke zomerse soep geworden.

Ik gebruikte in dit geval gegrilde rode paprika’s uit een pot, maar je kunt ze ook heel goed zelf grillen. Dat doe ik ook wel eens, maar uit een potje is toch makkelijker ๐Ÿ˜‰ De potpaprika’s vind ik altijd best groot, dus als je ze zelf grilt kan het zijn dat je er een extra nodig hebt. Voor deze soep heb ik zelfgemaakte bottenbouillon gebruikt, maar heb je dat niet dan kun je ook prima bouillon van een blokje gebruiken.

paprika, courgette, soep, paprika courgette soep, gegrilde paprika

Wat heb je nodig: 1, 5 liter soep

  • 500 gram courgette (1,5-2 courgettes)
  • 2 gegrilde rode paprika’s (ยฑ 200 gram)
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gram verse platte peterselie blaadjes
  • 750 ml (botten)bouillon

1. Snij de ui in stukjes en de knoflook in plakjes.

2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat de ui glazig wordt.

3. Snij ondertussen de courgette in blokjes en bak deze vervolgens mee totdat ze zacht worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

4. Snij vervolgens de gegrilde paprika’s in stukjes en voeg deze samen met de bouillon toe.

5. Breng de soep aan de kook en laat het geheel 10 minuten op laag vuur koken.

6. Voeg de peterselie toe en pureer de soep met de staafmixer.

7. Breng de soep op smaak met peper en voeg eventueel zout toe.

~~~~~~~~~~

Volg me ook opย Facebook,ย Instagramย enย Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!