In de koelkast stond nog een aangebroken potje Hoisinsaus die eigenlijk op moest. Ik wilde de saus graag combineren met een aantal ingrediënten, omdat ik de smaak van de saus zelf te overheersend vind. Op Pinterest kwam ik toen een recept tegen voor Hoisin garnalen. Ik ben dol op garnalen en probeer graag nieuwe variaties uit. Het leek me een goed idee om de saus te combineren met broccolirijst en zo is het recept voor deze Hoisin garnalen met broccolirijst ontstaan.

Hoisin garnalen met broccolirijst

Het recept voor de Hoisin garnalen komt van de website Gimme Some Oven, waar ze de rijst als serveertip erbij vermelden. Ik heb het gerecht omgetoverd tot een lunchgerecht met de broccolirijst. Een paar weken geleden probeerde ik voor het eerst broccolirijst. Ik vervang de laatste tijd wel vaker pasta of rijst door groentes en was erg benieuwd hoe broccolirijst zou smaken. En ik moet zeggen ik was aangenaam verrast. Doordat je het fijnmaalt en daarna kort opbakt houdt het een bite, heel anders dan bijvoorbeeld gekookte broccoli waar ik niet zo dol op ben. Een ander voordeel van broccolirijst is dat je heel makkelijk meer groente binnenkrijgt en het ziet er ook nog eens leuk uit met de groene “rijst”.

Voor dit recept heb ik de garnalen en broccolirijst apart bereid, maar het kan net zo goed in één pan, zoals ik in het recept hieronder laat zien. De saus wordt dan vermengd met de broccoli, waardoor de garnalen wat minder bedekt zijn met saus. Dit was alleen niet zo mooi voor de foto, vandaar dat ik beide apart heb bereid. De smaken worden echter beter in opgenomen in de broccoli als je deze in de saus opbakt, vandaar dat dit in het recept staat. De keus is aan jou.

Hoisin garnalen met broccolirijst

Hoisin garnalen met broccolirijst

Wat heb je nodig: 2 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 3 lenteuitjes
  • 250 gram gepelde garnalen
  • 2 el Hoisinsaus
  • 1 tl sojasaus
  • 2 tl rijst(wijn)azijn

1.  Hak de broccoli fijn in een foodprocessor of het hakmolentje van de staafmixer.

2. Meng de Hoisinsaus, sojasaus en rijstazijn in een bakje goed door elkaar.

3. Dep de garnalen droog en bak deze in een beetje olie op middelhoog vuur. Ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze roze beginnen te worden.

4. Zet het vuur laag, voeg de saus toe en zorg dat alle garnalen bedekt zijn.

5. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes en voeg deze samen met de broccolirijst toe aan de saus. Bak het geheel nog 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de broccoli en lente-uitjes iets zachter worden en de garnalen gaar zijn.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!