kip kerrie salade

Als we bij ons thuis een verjaardag vieren vind ik het leuk om nieuwe hapjes uit te proberen. Ongeveer een jaar geledenย kwam ik een recept voor kip kerrie salade tegen. Voor de volgende verjaardag heb ik toen een variatie op het recept gemaakt en dit was een hit. Nu komt de salade standaard elke verjaardag op tafel te staan.

Het recept is afkomstig van OhMyFoodness, waar Sabine het gebruikt als broodbeleg. Dit is ook erg lekker, het is maar net waar je van houdt. Ik heb het recept wel aangepast. Zo heb ik de mayonaise uit het originele recept vervangen door yogonaise, omdat ik geen mayonaise in huis heb. Ik gebruik vaak yogonaise of frietsaus i.p.v. mayonaise. Bij deze kip kerrie salade zorgt de yogonaise ervoor dat het wat frisser wordt.

De kip kerrie salade is het lekkerst als je deze een dag laat staan. De smaken trekken er dan goed in en de kleur wordt wat intenser. De laatste keer dat ik de salade maakte had ik me vergist in de hoeveelheid paprikapoeder, waardoor de salade een beetje grauw van kleur was. De volgende dag was gelukkig verdwenen en was het mooi geel. Ik hou van een salade met veel saus. Heb je liever meer kip in verhouding tot de saus dan kun je dat gerust toevoegen.

kip kerrie salade

Wat heb je nodig:ย 

  • 150 gram kipfilet
  • 8 eetlepels yogonaise
  • 1 eetlepels kerriepoeder + extra voor de kip
  • 3/4 theelepel kurkuma
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • Snuf gemberpoeder
  • Snuf chilipoeder
  • Peper en zout

1. Snij de kipfilet in de lengte door de midden zodat je twee dunne plakken krijgt. Smeer de kipfilet in met wat kerrie en peper.

2. Bak de kipfilet in de koekenpan gaar en laat afkoelen. Pluis de kip daarna met twee vorken uit elkaar.

3. Doe de yogonaise in een kom en roer hier kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder en chillipoeder doorheen.

4. Voeg als laatste de geplozen kip toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met peper en zout.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagramย en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!