In mijn verhaal deel 1 deelde ik waarom mijn hoofd het mij de afgelopen 32 jaar zo moeilijk heeft gemaakt. Waarom ik niet zoals andere mensen ben en waarom net zoals andere mensen zijn niet voor mij werkt. Ik vertelde hoe ik van een hoofd met 1001 chaotische gedachtes en nooit rust in m’n kop, naar focus en rust ben gegaan.

In dit deel vertel ik hoe ik dit heb omgedraaid en mijn hoofd nu voor mij kan laten werken, in plaats van tegen mij. En hoe ik hier zelfs mijn beroep van heb gemaakt.

over mij

Het keerpunt

Ondertussen had ik wel door dat het ergens niet goed ging, maar dat probeerde ik op te lossen met m’n hoofd. Ik probeerde elk mindsettrucje dat ik tegenkwam. Dat werkte een paar dagen of een paar weken. Totdat ik het een keer vergat en het weer los liet. Ook voelde ik me dan ontiegelijk schuldig en voelde het alsof ik gefaald had. Dus probeerde ik het volgende trucje, of de volgende cursus. Ik ben aan heel veel dingen begonnen, maar heb het meeste nooit afgemaakt. Een heel bekend patroon voor mij.

Onbewust was ik natuurlijk op zoek naar de oplossing. Dat gouden ei waarmee al mijn problemen in 1 keer waren opgelost. Maar die is er niet. Er is geen knop waar je op kunt drukken, waardoor het direct goed gaat. Er is niet 1 methode die voor iedereen werkt. Iedereen is anders en wat voor jou werkt, daar moet je zelf achter komen.

Het keerpunt voor mij was toen ik begin vorig jaar er weer compleet doorheen zat en het echt niet meer zag zitten op mijn werk. Ik wilde niet meer. Eindelijk durfde ik toe te geven het werkt zo  niet, het is ok om hulp te zoeken. Dus ik ben naar mijn leidinggevende gegaan en heb mijn ogen uit mijn kop gejankt in zijn kantoor met nog 2 collega’s erbij. En heb ik toegegeven dat het zo niet langer werkte, dat het niet meer ging.

Via het bedrijf ben ik toen een traject aangegaan bij een psycholoog, maar was niet de manier voor mij. De manier waarop hij mij benaderde en behandelde gaf mij het gevoel dat ik het verkeerd deed. Terwijl dat juist was waar ik vanaf wilde. Na 3 sessies heb ik dan ook de stekker uit het traject getrokken. Wat ik super spannend vond! Kreeg ik als feedback dat het toch echt aan mij lag en dat ik op deze manier nooit beter zou worden. Waardoor ik me dus mega rot voelde.

Gelukkig was er ondertussen iemand anders op mijn pad gekomen. Ik kreeg al een tijdje elke maand een Shiatsu massage, om me te helpen met mij stijve schouders. Dat is namelijk waar ik al mijn hele leven al mijn stress opsla. In haar praktijk zag ik een flyer liggen van een spiritueel psycholoog en healer. Door de combinatie van coaching en healing is mijn pad naar een leven dat bij mij past in een stroomversnelling gekomen. En dit sneeuwbaleffect blijft maar groeien.

De oplossing

In het healingtraject heb ik zoveel geleerd en ben ik mezelf gaan zien voor wie ik ben. Door de coaching heb ik geleerd om eerlijk naar mezelf te kijken, naar wat ik doe en waarom, zonder oordeel. Zodat ik mezelf beter ben gaan begrijpen. Ik heb stappen kunnen zetten om te vinden wat voor mij werkt.

Daarnaast heeft de healing mij geholpen om oude patronen en pijn los te laten. Om beter om te kunnen gaan met de lessen vanuit de coaching. Ook heb ik inzichten meegenomen uit de healings die me nog meer begrip over mezelf opleveren.

De healing & coaching heeft me geholpen de eerste stappen te zetten om mezelf te vinden. Te accepteren wie ik ben en daar mijn leven in te richten. En dat allemaal vanuit de verbinding met mezelf. Want alle antwoorden die ik nodig heb zitten al in mij. Ik was alleen de verbinding ermee kwijt.

Vanaf daar is het afgelopen jaar een hele mooie reis geweest in mijn innerlijke wereld. Een ontdekkingstocht naar wie ik werkelijk ben. Diep vanbinnen. En waarom ik hier op aarde ben, waarmee ik deze wereld mag verrijken in dit leven op deze mooie aardbol.

Het is ook een zware reis geweest, met veel diepe dalen. Maar die kan ik nu accepteren. Omdat ik weet dat na deze diepe dalen nog veel hogere pieken komen. Juist door het werk te doen. Door die diepte en donkerte op te zoeken, te omarmen en te doorvoelen, kan ik loslaten en helen. En nog meer in verbinding komen met mezelf. Zodat ik een nog mooier leven kan leiden.

Ik kijk nu echt uit naar de rest van mijn leven, van de mooie reis die ik nog mag maken. Terwijl ik dit typ voel ik dat er nog zoveel moois in mij zit wat ik mag delen met de wereld. Dat er nog zoveel mooie dingen op mijn pad gaan komen. En dat geeft zo’n onbeschrijfelijk goed gevoel! Ik wil dat iedereen dat ervaart. Dat jij dat ook ervaart. Want het is zo fijn! Zo ontzettend fijn!

Waarom dit werkt

Door verbinding te maken met mijn gevoel en in het nu te zijn kan ik dit ervaren. Dan heb ik geen last van drukte in mijn hoofd. Ik kan me dan focussen op 1 taak, zonder afgeleid te worden door tig andere gedachtes. Ze zijn er nog wel, maar ze leiden me niet meer af. Ik kan ze loslaten.

Verder herken ik het als ik te veel wil of doe, als ik te ver doordraaf en daardoor uit de flow raak. Dan voelt alles opeens moeilijk, zwaar of overweldigend aan. Dan weet ik dat het tijd is om even te stoppen. Even pauze nemen om weer de verbinding met mezelf te herstellen. Te voelen waar ik behoefte aan heb. Als ik mezelf dat gun, dan heb ik meestal voldoende aan 5 minuutjes om weer op te laden en dan kan ik weer verder.

Aan het eind van de dag ben ik niet meer doodop, maar heb ik juist nog energie. Want ik heb de hele dag goed mijn energie bewaakt en onderhouden. Ook voel ik aan wat ik nodig heb om rust in mijn hoofd te creëren, zodat ik rustig kan gaan slapen.

Ik kan nu de dingen die ik als zwaktes of als valkuilen ervaarde gebruiken als kracht. Ze werken me niet meer tegen, maar juist voor me. Dit betekent wel dat ik  niet in het perfecte 9-5 werkplaatje van deze maatschappij pas. En dat is helemaal oké. Ik doe dingen vanuit mijn flow en richt mijn leven zo in als ik dat wil. Want het is mijn leven en ik ben de enige die daar wat over te zeggen heeft. Zo kan ik een geweldig leven leiden en wil ik met alle plezier nog heel lang op deze aardbol rondlopen.

Het is en blijft echter wel een work in progress. Het gaat niet altijd goed en dat is ook oké. Dat hoort erbij. Het gaat met vallen en opstaan, met pieken en dalen. Die mindere momenten zie ik echter niet als een tegenslag, maar als een leermoment. Waardoor ik nog verder groei en het leven ook nog eens interessanter wordt. En ja soms is het kut, maar dat mag er ook gewoon zijn.

Het vervolg

Dit is wie ik ben en daar ben ik nu zo blij mee. Ik zet geen vraagtekens meer bij wie ik ben of waarom ik zo ben. Dat is niet belangrijk. Het enige dat belangrijk is, is wat mijn gevoel zegt. Hoe kan ik mijn leven zo inrichten dat ik er alles uit kan halen wat erin zit. Dat ik optimaal kan genieten en daarnaast ook anderen inspireren dat dit wel degelijk mogelijk is. Voor iedereen. En dat allemaal vanuit de verbinding met je jezelf, je lichaam en je gevoel.

Nu ik heb gevonden wat voor mij werkt en wat niet, heb ik mijn baan in loondienst opgezegd. En ben ik vanaf 1 juni zelfstandig ondernemer. Waarbij ik vrouwen wil inspireren en laten zien dat het niet normaal is om klachten te hebben, een vol, druk en chaotisch hoofd te hebben en weinig energie over te houden aan het eind van de dag. Dat ze niet hoeven te leven zoals iedereen om hun heen, zoals ze denken dat het hoort. Dat ze hun eigen pad mogen volgen en het kickass leven kunnen hebben dat ze willen. Door samen te werken aan hoofd, lichaam en gevoel breng ik ze in contact met de rust, kracht & energie in zichzelf. Zodat ze de zon in zichzelf weer kunnen laten stralen, gaan staan voor wie ze zijn en hun licht de wereld in stralen.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook of Instagram