Courgettenoedels met garanlen

Courgettenoedels, zoodles of courghetti allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde idee. Namelijk pasta of noedels vervangen door courgette. Het is een ware hype geworden. Steeds vaker zie je gerechten voorbijkomen waarbij deze groente de pasta of noedels vervangt.  Ik ben van nature al een groente-eter, kan ook niet anders als de kleindochter van de groenteboer ;). Dus courgettenoedels zijn een perfecte uitvinding voor mij.

Met courgettenoedels kun je alle kanten op, van Italiaans tot Oosters. In dit recept heb ik ervoor gekozen om een tripje te maken naar het oosten. Hiervoor heb ik de courgettenoedels gecombineerd met sojasaus, limoen en zoete chilisaus. Dit bleek een uitstekende combinatie van smaken te zijn :). Ik eet courgettenoedels meestal als lunch, maar het kan ook prima als avondeten.

In dit gerecht zit al veel groente doordat je de courgette gebruikt als noedels. Toch vind ik het wel fijn om wat andere soorten groente toe te voegen. Dat geeft het gerecht net wat meer variatie. Ik heb ook garnalen toegevoegd, omdat ik deze erg lekker vind en ze goed bij de oosterse smaken passen.

Je kunt de noedels het beste maken met een spiralizer of met een mandoline. Heb je die nou niet (net zoals ik), dan kun je de courgette ook gewoon raspen. Het idee is hetzelfde, je krijgt alleen hele korte noedels. Als je graag wat bredere noedels eet, kun je ook met een kaasschaaf slierten maken. Kies wat voor jou het handigst of mogelijk is.

Courgettenoedels met garnalen

Wat heb je nodig: 2 personen

  • 2 courgettes
  • 200 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons

1. Maak de courgettenoedels met een spiralizer, mandoline of rasp. Als je een rasp of mandoline gebruikt snij dan het zachte hart uit de courgette, de spiralizer doet dit voor je.

2. Snij de paprika en champignons in stukjes. Pers de knoflook uit.

3. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en bak de courgettenoedels kort. Haal de noedels uit de pan zodra ze zachter worden en veel vocht verliezen. Leg de noedels in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

4. Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit de knoflook op middelhoog tot laag vuur totdat deze goed begint te geuren. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak deze een paar minuten mee.

5. Voeg de garnalen toe en bak deze een paar minuten mee.

6. Voeg de sojasaus, zoete chilisaus en het sap van 1 limoen toe. Meng dit goed met het groente garnalenmengsel en laat het geheel een paar minuten op laag vuur pruttelen.

7. Doe de courgettenoedels weer in de pan. Roer dit goed door de saus, zodat alle noedels bedekt zijn met saus en de noedels goed verwarmd zijn.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!