Rode pesto

Pesto kun je op veel manieren gebruiken. Het is lekker als pastasaus, op een broodje of door de boter. Pesto maken is hartstikke simpel. Je doet de ingrediënten bij elkaar, maalt het fijn, roert er geraspte kaas door en klaar is Kees.  En het is ook veel lekkerder dan uit een potje.

Rode pesto is de eerste pesto die ik ooit zelf heb gemaakt. Dit is ook nog steeds één van mijn favorieten. Ik ben namelijk dol op zongedroogde tomaatjes. Met pesto kun je naar hartenlust variëren. Je kunt verschillende kruiden gebruiken en verschillende kazen. Ook kun je verschillende noten gebruiken of zelfs helemaal weglaten, dan krijg je pistou. Het recept hieronder is mijn basisrecept voor rode pesto en komt uit het boekje Dippen & Smeren.

Traditioneel wordt pesto gemaakt in de vijzel. Ik vind dit nogal veel werk, vooral met die taaie structuur van de zongedroogde tomaatjes. Dus ik maak de pesto altijd met het hakmolentje van mijn staafmixer. Met alleen een staafmixer moet het ook lukken.

Rode pesto

Wat heb je nodig: 4 personen

  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels olie (het liefst de olie uit de pot zongedroogde tomaatjes)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

1. Doe de tomaten, olie, pijnboompitten en knoflook in het hakmolentje van de staafmixer (of een bakje) en maal de ingrediënten fijn.

2. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer het door de pesto. Breng op smaak met peper.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!