Vroeger maakten wij altijd chili con carne uit een pakje, toen vond ik het al lekker. Tegenwoordig maak ik het zelf en hoe langer je de chili laat stoven, hoe lekkerder deze wordt. Een perfect gerecht voor in de slowcooker zou je zeggen. In het eetoverzicht kon je zien dat ik dit afgelopen zondag heb geprobeerd en dat het erg geslaagd was. Daarom deel ik vandaag het recept voor deze slowcooker chili con carne. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in de pan maken, als je geen slowcooker hebt.

Slowcooker chili con carne

Chili wordt meestal geserveerd met rijst en zure room. Bij ons thuis gaat dat een beetje anders. Wij eten chili zonder rijst, met veel groente en met ananas. Het klinkt misschien een beetje als een gekke combinatie, maar het is echt heel lekker. Probeer het maar eens. Hieronder geef ik het basisrecept voor mijn slowcooker chili con carne, dan kun je zelf bepalen wat je erbij serveert. Als bonen gebruik ik altijd bruine bonen. Ik ben niet veel pit gewend in mijn eten, en vind 1 theelepel chilipoeder meer dan voldoende, maar hou je van pit voeg dan gerust meer toe.

Slowcooker chili con carne

Slowcooker chili con carne

Wat heb je nodig: 4 personen

 • 3 teentjes knoflook
 • 1 grote ui
 • 400 gram gehakt
 • 1 tl chilipoeder (meer als je van pittig houdt)
 • 2 tl gerookt paprikapoeder
 • 1,5 tl komijnzaad
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 runderbouillonblokje
 • Groot blikje (140 gram) tomatenpuree
 • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
 • Grote pot (720 gram) bruine bonen
 • Handje koriander of peterselie

1. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een beetje olie in een braadpan (of de slowcooker als deze op het fornuis kan) en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig wordt en het begint te geuren.

2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

3. Voeg de kruiden toe en bak deze kort mee.

4. Doe vervolgens de tomatenpuree bij in de pan en bak dit ook even mee.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het runderbouillonblokje. Roer alles goed door.

6. Doe de saus en de bruine bonen in de slowcooker en roer het geheel goed door elkaar. Laat het de chili 6 uur op low garen. Garneer met koriander of peterselie.

* Serveer met rijst en zure room of geroosterde groente en ananas.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!