smoothiebowl

Vandaag een extra recept. Ik kom erachter dat ik vol met ideeën zit en veel gerechten met jullie wil delen. Vandaar dat ik vandaag een extra recept plaats. Vanaf nu wil elke zaterdag een extra artikel plaatsen. Dit zal niet perse een recept zijn, maar kan ook een eetdagboek, review of achtergrond informatie zijn over food of iets anders. Vandaag is het in ieder geval een nieuw recept. En wel deze bramen-avocado smoothiebowl.

Op instagram zie ik zoveel mooie smoothiebowls voorbijkomen. Net een toetje dat je als ontbijt eet, dat moest ik ook eens proberen dacht ik. Ik neem nu al een paar keer per week een smoothie als ontbijt. De laatste tijd voeg ik hier ook steeds vaker groente aan toe. Vorige week heb ik voor het eerst avocado geprobeerd en dat was erg lekker. De smoothie wordt hier heerlijk romig van en ook veel dikker dan ik gewend ben. Ideaal voor een smoothiebowl dus.

In veel smoothiebowls die ik tegenkom gebruiken ze bevroren bananen, zodat je eigenlijk banana icecream (bananenijs) krijgt. Nu heeft mijn blender het al moeilijk als ik er kwark en courgette tegelijk in stop. Dus de bananen heb ik er maar niet bevroren ingedaan. Heb jij wel een goede blender en wil je een smoothiebowl die meer op ijs lijkt, doe de bananen er dan zeker bevroren in!

Als toppings heb ik chiazaad, gemalen kokos en bramen uit eigen tuin gebruikt. De bramen beginnen nu eindelijk te groeien en te kleuren en dit was de eerste oogst. Het waren er nog niet zoveel, dus de bramen in de smoothiebowl zelf komen uit de diepvries. Deze heb ik een nachtje in de koelkast laten ontdooien (omdat mijn blender ze dus niet bevroren kan vermalen). Het recept hieronder laat zien hoe ik deze smoothiebowl heb gemaakt, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten en toppings. Zolang je er maar voor zorgt dat de smoothie dik genoeg is zodat de toppings er niet in zakken ;).

smoothiebowl

Wat heb je nodig: 1 persoon

  • 200 ml (magere) yoghurt
  • 75 gram bramen
  • 1/2 avocado
  • 1/2 banaan
  • Toppings naar keuze

1. Doe alle ingrediënten behalve de toppings in de blender. Zet de blender aan en laat deze zijn werk doen, totdat alles goed gemengd en vermalen is.

2. Giet de smoothie over in een kommetje en versier met de toppings.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!