Spaghetti met rode pesto en gerookte kip

Het is even stil geweest op Heather & Lime. De tentamens en voorbereiding daarop hebben veel tijd opgeslokt, waardoor de blog er een beetje bij in is geschoten. Dat is nu weer achter de rug, dus ga ik weer verder waar ik gebleven was. Ik zou namelijk nog een recept delen die je met deze rode pesto kunt maken. Ik verwerk rode pesto graag in een pastagerecht en deze spaghetti met rode pesto en gerookte kip is één van mijn favorieten.

Deze spaghetti met rode pesto is ook het eerste gerecht dat ik zelf heb “bedacht” en niet uit een recept heb gehaald. De eerste keer dat we zelf rode pesto hadden gemaakt wist ik niet zo goed wat ik er vervolgens mee moest doen. Ik heb op Pinterest gekeken voor inspiratie en heb toen dit gerecht zelf samengesteld en dat bleek een schot in de roos. Deze pasta komt daarom ook nog steeds bij ons op tafel te staan.

Spaghettie met rode pesto en gerookte kip

Wat heb je nodig: 2-3 personen

  • 1 portie rode pesto
  • 225 gram (volkoren) spaghetti
  • 250 gram gerookte kip
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gram champignons
  • Geraspte Parmezaanse kaas

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snij de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

3. Verwarm een beetje olijfolie in de pan en bak de paprika en champignons totdat ze bijna gaar zijn.

4. Zet het vuur op klein en voeg de rode pesto en crème fraîche toe. Roer het goed door. Dit gaat in het begin lastig. Door de warmte smelt de crème fraîche en gaat het roeren uiteindelijk makkelijker.

5. Voeg de gerookte kip toe en breng het geheel op smaak met peper.

6. Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen op laag vuur, totdat de kip geheel verwarmd is.

7. Voeg de spaghetti toe en serveer met Parmezaanse kaas.

* Ook lekker met een simpele & frisse groene salade.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!