Tomatencouscous met paprika, ui en komkommer

De laatste tijd gebruik ik steeds vaker couscous in gerechten, zowel warm als koud. Vooral koud vind ik het ideaal om mee te nemen naar het werk. Makkelijk te eten en je kunt er van alles aan toevoegen. Door verschillende kruiden en specerijen te gebruiken kun je er verschillende kanten mee op. En het voordeel van couscous vind ik dat het zo klaar is. Kokend water of bouillon erbij en daarna zet je het gewoon aan de kant, terwijl je de rest van het gerecht maakt. Ideaal!

Deze tomatencouscous is mijn favoriet op dit moment. Lekker smaakvol en boordevol groenten. Ik eet de salade het liefst op kamertemperatuur met komkommer. De komkommer maakt het lekker fris en zo is het meer een salade. Warm is de tomatencouscous ook heerlijk, serveer er dan gegrilde groenten bij. Ik gebruik in verhouding minder couscous per portie dan op de verpakking staat. Dit vul ik aan met extra groenten.

Tomatencouscous met paprika, ui en komkommer

Wat heb je nodig: 2 personen

  • 100 gram (spelt)couscous
  • Groentebouillon
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels citroensap

1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet aan de kant. Ik gebruik 225-250 ml bouillon op 100 gram couscous.

2. Snij de ui en fruit deze op middelhoog vuur aan in een beetje olie.

3. Snij de paprika en voeg deze toe als de ui glazig is geworden. Bak de ui en paprika totdat ze zacht genoeg zijn voor jou.

4. Draai het vuur laag en voeg de tomatenpuree toe. Roer de tomatenpuree goed door de ui en paprika. Het duurt even voordat de puree zacht genoeg is om er goed door te kunnen roeren. Bak het geheel nog een minuutje op laag vuur.

5. Draai het vuur uit. Roer de couscous los als al het vocht is opgenomen. Voeg de couscous bij het tomatenpureemengsel en roer het goed door elkaar totdat alle couscous rood is geworden.

6. Voeg het citroensap, zout en peper toe en roer dit er goed door.

7. Serveer warm of laat het afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, InstagramΒ en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!