Zalmmousse

Vrijdag had ik zin in een luxe broodje met wat lekkers erop. Toen ik zag dat de gerookte zalm in de aanbieding was, dacht ik aan deze zalmmousse die ik een paar maanden terug had gemaakt. Snel klaar en perfect voor op een broodje.

Het originele recept komt van Simone’s Kitchen, ik heb de verhoudingen wat aangepast naar mijn smaak. De mousse is lekker op een broodje voor de lunch, op een toastje bij de borrel of als voorgerecht bij een diner. Een veelzijdig gerechtje dus en ook nog eens snel klaar. Je mengt alle ingrediënten met elkaar en klaar is Kees 😉 Ik heb het hakmolentje van de staafmixer gebruikt om de zalm fijn te snijden en door de roomkaas te mengen. Als je deze niet hebt kun je de zalm ook met de hand fijnsnijden en dan alle ingrediënten door elkaar mengen.

Zalmmousse

Wat heb je nodig:

  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 stuk komkommer

1. Doe de roomkaas en gerookte zalm in het bakje van de staafmixer en maal tot het goed gemengd is.

2. Voeg de dille toe en roer dit er goed doorheen. Breng op smaak met peper.

3. Snij de komkommer in blokjes en strooi over de mousse heen. Als je de mousse op een broodje smeert, kun je de komkommer ook in plakjes snijden en het broodje hiermee beleggen.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!