Zoete aardappel salade

De zoete aardappel, je ziet hem steeds vaker voorbijkomen en in allerlei variaties. Je kunt er frietjes van maken, roosteren, poffen, bakken en ga zo maar door. Ik eet nog niet zo lang zoete aardappel, maar ik ben helemaal fan! Vooral in een curry vind ik het een lekkere toevoeging, maar ook zeker in deze zoete aardappel salade.

Op OhMyFoodness ben ik al verschillende varianten tegengekomen van deze salade. De zoete aardappel gaat ook zo goed samen met andere ingrediënten voor een salade. Ik heb verschillende varianten uitgeprobeerd en dit is hoe ik de salade op dit moment het lekkerst vind.

Als basis gebruik ik ijsbergsla, deze is lekker knapperig. Daarnaast zijn de spekjes voor mij onmisbaar. Ze geven extra smaak aan de zoete aardappel. Voor de rest kun je zelf toevoegen wat jij lekker vindt. Ik heb gekozen om ook champignons en komkommer in de salade te doen. Dit zijn namelijk 2 van mijn favoriete ingrediënten.

Zoete aardappel salade

Wat heb je nodig: 2 personen

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 zoete aardappels
  • 125 gram spekjes
  • 125 gram champignons
  • 1/2 komkommer
  • 5 eetlepels (magere) yoghurt
  • 1,5-2 theelepels (grove) mosterd
  • 1,5-2 theelepels dille

1. Schil de zoete aardappels. Snij ze vervolgens in blokjes van 1 cm.

2. Verwarm een koekenpan en voeg de spekjes en zoete aardappel toe. Bak dit 20 minuten op laag vuur, totdat de spekjes lekker knapperig zijn en de zoete aardappel zacht en bruin is.

3. Snij ondertussen de champignons en bak deze de laatste 10 minuten mee met de spekjes en zoete aardappel.

4. Snij de sla en de komkommer en was deze.

5. Roer voor de dressing de yoghurt, mosterd en dille door elkaar en breng op smaak met peper.

6. Verdeel de sla en komkommer over 2 borden. Leg de zoete aardappel, spekjes en champignons er bovenop en serveer met de dressing.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!