Zoete bakbanaan met bacon

Een paar maanden geleden had ik nog nooit van een bakbanaan gehoord en nu ben ik er dol op! Je kunt er zoveel kanten mee op. Als je de bakbanaan ook nog niet kent, het is in tegenstelling tot de welbekende “normale” banaan een groente en dus geen fruit. Het lijkt wel op een gewone banaan, maar de schil is dikker. De bakbanaan begint ook als de groene variant en die kun je dan in een hartig gerecht verwerken. Het lijkt een beetje op aardappel in dat geval. Als de bakbanaan geel wordt, wordt deze ook zoeter. Een zwarte bakbanaan is erg zoet en lijkt dan het meeste op de normale banaan.

Meestal gebruik ik de groene bakbanaan, maar deze keer was ik er eentje vergeten. Deze begon al redelijk bruin te worden. Ik had ook nog bacon liggen en bedacht dat de combinatie zoet en zout weleens heel lekker kon zijn. En dat was het zeker. De banaan zelf was heel zoet, maar de bacon bracht het gerecht mooi in balans. Ik noem het wel een gerecht, maar eigenlijk stelt het niet zoveel voor. Toch wilde ik jullie deze lekkere en misschien wel ongewone combinatie niet onthouden πŸ˜‰ Ik heb het deze keer gegeten als lunch met een frisse salade erbij, maar het is ook heel lekker als toetje bij een bolletje vanille-ijs.

Zoete bakbanaan met bacon

Wat heb je nodig: 1 persoon

  • 1 zwartgele tot zwarte bakbanaan
  • 5 plakjes bacon

1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en snij de bacon in stukjes. Doe de bacon in de pan en bak deze. Schep af en toe om.

2. Schil de bakbanaan en snij deze in hapklare stukken. Als het goed is kun je de banaan gewoon pellen, omdat deze zo rijp is. Lukt het niet, snij de schil er dan af met een mesje.

3. Voeg de bakbanaan toe aan de pan als de bacon begint te kleuren.

4. Schep het geheel af en toe om, totdat de bacon knapperig is en de bakbanaan begint te karameliseren.

5. Serveer met een frisse salade, als toetje met een bolletje vanille-ijs of eet het gewoon zo op als zoete snack.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, InstagramΒ en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!